Захист під час перевірок правоохоронними органами та органами контролю

ЮРИДИЧНИМ ОСОБАМ

Захист під час перевірок правоохоронними органами та органами контролю

(податковою, екологічною інспекцією, прокуратурою, органами внутрішніх справ)

      Якщо Вашу компанію має намір перевірити контролюючий орган, треба завчасно потурбуватися про запобігання від негативних наслідків. Контролюючих органів, які уповноважені перевіряти діяльність юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців велика кількість. Такий контроль має право здійснювати податкові органи, екологічна інспекція, а також інші органи державної влади. І хоча на сьогодні прокуратура позбавлена наглядової функції, вона її фактично виконує за допомогою інших передбачених законом інструментів, які за своєю суттю також можна назвати елементом контролю або нагляду. Те саме стосується й органів внутрішніх справ.

Детальніше про послугу

      Перевірки правоохоронних органів проводяться для виявлення будь-яких порушень, допущених компанією. При цьому майже завжди такі перевірки не обмежуються питаннями викладеними в направленні чи запиті, за фактом можуть зачіпати й інші сфери діяльності компанії. Для успішного проходження цієї процедури, для захисту інтересів компанії, найкращим варіантом є присутність під час перевірки досвідченого адвоката із досвідом взаємодії із силовими структурами та контролюючими інстанціями.

   Для того, щоб стресові ситуації для компанії виникали якомога рідше, а якщо і виникали, то закінчувалися для компанії якомога м’якше, необхідно знати свої права, а також повноваження (права та обов’язки) представників тих самих правоохоронних органів або органів контролю. У напружених і більш складних ситуаціях потрібно володіти необхідними практичними навичками, застосовуючи їх у потрібний момент, з урахуванням поточної ситуації, щоб захистити й не нашкодити компанії.

   Із практики вбачається, що правильно побудована система захисту прав та інтересів компанії на початкову етапі перевірки може в кінцевому підсумку нейтралізувати чи суттєво зменшити негативні наслідки для компанії. 

   Треба також чітко розуміти, що робота органів податкової поліції, управління по боротьбі з економічними злочинами та іншими органами внутрішніх справ, може здійснюватися у вигляді оперативно-розшукових заходів, які розділяються на ті, при яких працівники цих органів поліції діють відкрито, та на ті, коли ними здійснюються дії негласно (таємно). Які є в правоохоронних органів повноваження в обох випадках треба чітко знати, аби ефективно захистити інтереси компанії та її працівників. Що робити, коли Вам стало відомо про здійснення щодо компанії негласних слідчих розшукових дій, наслідки отримання такої інформації правоохоронними органами та її  вплив. На всі ці питання може дати відповідь лише досвідчений адвокат. 

Адвокатським бюро надаються такі послуги

    • Супровід камеральних, документальних, фактичних, податкових перевірок, перевірок органів державної екологічної інспекції та інших органів контролю. Супровід під час перевірки працівниками спецпідрозділів органів внутрішніх справ, у разі запиту інформації та документів органами прокуратури. 
    • Під час таких перевірок інспектор (податковий, з питань екологічної безпеки) прокурор чи працівник поліції додатково запитує в компанії документи й відомості, виходить безпосередньо на об’єкт, що перевіряється, однак такі вимоги й дії не завжди є законними й обґрунтованими.
    • Ми порадимо, які конкретно документи, і в якому вигляді необхідно підготувати для перевірки, вкажемо на можливі зловживання та перевищення владних повноважень із боку правоохоронних органів. 

Чим наше бюро буде корисним для Клієнта

    • У разі призначення перевірки проведемо консультування із виїздом за адресою Вашої компанії;
    • Роз’яснимо (усно/письмово) Ваші права й обов’язки, а також права та обов’язки контролюючих органів і представників правоохоронних органів;
    • Проведемо роз’яснювальну роботу безпосередньо працівникам Вашої компанії;
    • Розробимо індивідуальні рекомендації і правила поведінки під час проведення перевірки для керівництва й персоналу компанії;
    • Проведемо правовий аналіз ситуації, зберемо необхідну інформацію, з’ясуємо причини перевірки й наміри осіб, які перевіряють;
    • Залагодим конфліктну ситуацію з правоохоронними й контролюючими органами;
    • Особисто приймемо участь у проведенні обшуку, огляду й тимчасового доступу до речей і документів у Вашій компанії;
    • Забезпечимо підготовку коректних відповідей на запити органів, що перевіряють, оскаржимо допущені ними порушення;
    • Представимо інтереси керівництва та працівників компанії під час виклику до контролюючих та правоохоронних органів;
    • Підготуємо заперечення на акти перевірок податкових органів, органів екологічної інспекції та ін.;
    • Підготуємо позови до суду про оскарження дій та рішень органів, що перевіряють;
    • Забезпечимо належне представництво Ваших інтересів у господарському, адміністративному судах.

Чому саме наше адвокатське бюро

Наші адвокати мають більш ніж 15 річний досвід роботи з контролюючими та правоохоронними органами, є колишніми працівниками органів податкової міліції та органів прокуратури, досконало знають роботу системи правоохоронних та контролюючих органів зсередини, мають досвід ефективної взаємодії із ними.

Цей напрямок для нашої компанії один з основних, з огляду на поширеність випадків зловживань із боку контролюючих та правоохоронних органів.

За час практичної роботи наші адвокати захистили понад 300 компаній та їхніх керівників, у переважній більшості випадків, зупиняючи подальші дії відносно компанії тих, хто перевіряє.